loading

PUR

Polyurethaan - of kortweg PUR - wordt gevormd door een exotherme reactie tussen polyol en isocyanaat.

Deze componenten worden gemengd in speciaal ontworpen spraymachines en reageren volgens een exotherme reactie. Na enkele minuten is het harde gesloten cellig polyurethaanschuim gevormd. Tijdens het reactieproces doorloopt het product een kleverige fase waardoor men een uitstekende hechting bekomt op de meeste materialen.

In vergelijking met andere isolatiematerialen (hoe lager de Lambda-waarde, hoe beter isolerend) is dit ronduit de beste thermische isolatie. Het is dan ook geen toeval dat dit sterk-isolerend materiaal een steeds groter marktaandeel opeist.

Polyurethaan- (PUR) schuim bestaat uit een massa gesloten cellen. In deze cellen wordt droge lucht vastgehouden en heeft vochtige lucht uit de omgeving geen toegang.

 

Gespoten PU isolatie kan worden gebruikt voor volgende toepassingen:
-isolatie en uitvulling van nieuwbouw vloeren
-Isolatie van daken en kruipkelders
-isolatie en uitvulling voor renovatie van vloeren, houten vloeren, zoldervloeren, keldervloeren,
-Isolatie van spouwmuren
-Wij zijn gespecialiseerd in het isoleren van vloeren.

PUR is in eerste instantie een kosten-besparende materie.
Gespoten PUR-vloerisolatie is een begrip in de bouwsector. Steeds meer architecten, particulieren, bouwbedrijven en studiebureau's zijn overtuigd van de kwaliteiten van gespoten PUR.
Gespoten PUR heeft immers het best isolerende vermogen van alle isolerende materialen en uitvullingschapes. Meer nog, door de combinatie van de uitvulling/isolatie in één materiaal is gespoten PUR de meest rendabele vloerisolatie.
Alsof dit nog niet volstaat, wordt gespoten PUR zeer snel aangebracht en kan het onmiddellijk betreden worden

Technische fiche

Bekijk de technische fiche in PDF vorm hier.

ATG_PUR.pdf